Saturday, January 1, 2011

cilantro-lime chicken with avocado salsa

setelah sekian lama ga masak,, akhirnya i did it! hari terakhir di tahun 2010 *kebetulan aja

and the lucky recipe is,,,

Cilantro-Lime Chicken with Avocado Salsa




yield 
4 servings (serving size: 1 chicken breast half and about 1/4 cup salsa)

ingredients
chicken
2 tablespoons minced fresh cilantro
2 1/2 tablespoons fresh lime juice
1 1/2 tablespoons olive oil
4 (6-ounce) skinless, boneless chicken breast halves
1/4 teaspoon salt
cooking spray

salsa
1 cup chopped plum tomato (about 2)
2 tablespoons finely chopped onion
2 teaspoons fresh lime juice
1/4 teaspoon salt
1/8 teaspoon freshly ground black pepper
1 avocado, peeled and finely chopped

preparation
1. to prepare chicken, combine first 4 ingredients in a large bowl; toss and let stand 3 minutes. Remove chicken from marinade; discard marinade. sprinkle chicken evenly with 1/4 teaspoon salt. Heat a grill pan over medium-high heat. coat pan with cooking spray. add chicken to pan; cook 6 minutes on each side or until done.

2. to prepare salsa, combine tomato and next 4 ingredients (through pepper) in a medium bowl. add avocado; stir gently to combine. serve salsa over chicken.
source: myrecipes.com

tips
ri ga mengikuti semua instruksi yang ada dalam resep, seperti cooking spray *ga punya sih dan juga grill pan *ga pnya juga sih.. hehe jadinya ayamnya dipanaskan di atas wajan teflon dengan api kecil tanpa diisi minyak lagi *kan uda ada olive oil.

result
overall sih rasanya enak *kali ini saya berhasil! :-) dan membuatnya juga mudah sekali *n ga pake lama :D cuma ayamnya kurang empuk kali yah,, setelah bacabaca lebih lanjut, supaya daging empuk sewaktu mentah daging dipukulpukul dengan penggempuk atau bisa juga ditusuktusuk dengan garpu (supaya bumbu lebih meresep juga).

riri

No comments: